Toril Krogh Loe

"Det figurative i det abstrakte"

Toril Krogh Loe er født i 1949 og bor i Mjøndalen. Hun har hatt atelier i Kunstnerverkstedene Uldlageret siden 2011. 


Hun har deltatt på tallrike kurs i tegning og maling og har de siste årene vært (og er fortsatt) elev hos billedkunstner Ingvar Gundersen, Drammen. Hun har deltatt på en rekke utstillinger, flere også juryerte.
Toril arbeider for det meste med akryl, men også noe med tusj og pastell. I bildene kan man finne abstraherte landskap og figurer. I et bilde som ved første øyekast fremstår som abstrakt, kan en se figurative former og etter hvert lage seg en hel fortelling. Fargene er nøye blandet for å oppnå et harmonisk og samstemt uttrykk.
Stilen og uttrykket er gjenkjennelig, men ikke statisk. Bildene er ofte arbeidet fram fra en tilfeldig bakgrunn. Det er sjelden lagt noen plan for hva bildet skal fremstille. Det tenkes abstrakt ut fra linjer, komposisjon og farger fram til en anelse av noe figurativt. Noen ganger kommer det figurative mer til syne, som når konturene av noe gjenkjennelig plutselig dukker opp. Da blir det en utfordring å "hente" det det fram, samtidig som den skal være integrert i bildet. Andre ganger males en form eller figur oppå bakgrunnen.